Us recordem que en un ingrés al centre us caldran diferents elements d'ús personal com poden ser:
A l'Hospital, es permeten visites les 24 hores. La porta principal del centre està oberta de 7.30 h a 21 h. De 21 h a 24 h, la porta només permet sortir.
Al CSS Bernat Jaume, l'horari és de 12 h a 20 h per a tots els dies de l'any.
Pel que fa als pacients ingressats a l'Hospital i al Centre Sociosanitari Bernat Jaume que tinguin algun tipus d'aïllament (covid, grip, etc), l'equip assistencial valorarà la visita d'acompanyants en funció de cada cas.
Teniu un familiar ingressat i voleu més comoditat? Us oferim la possibilitat de contractar un llit per a l'acompanyant. El servei inclou l'esmorzar del dia següent.
Podeu sol·licitar-ho en el moment de l'ingrés o bé durant l'estada de la persona hospitalitzada, adreçant-vos al personal d'infermeria de la planta.
La Cafeteria de l'Hospital disposa de la certificació de l'Agència Catalana de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), la qual l'acredita com a promotora de la dieta mediterrània. Els plats que s'hi serveixen formen part de la Dieta Mediterrània i inclouen cereals integrals, carn i peix a la planxa, bufet d'amanides, verdures i llegums variats. Disposa d'un menú diari (de 13 h a 16 h) que permet triar entre 4 primers i 3 segons, un dels quals sempre és peix. S'ofereix l'opció per a emportar i, amb encàrrec previ, es pot sol·licitar menjar per a celíacs.
A més, l'establiment proposa l'opció de menú més saludable; és a dir, la combinació de primer, segon plat i postres més sans. Els criteris que se segueixen per elaborar aquesta proposta tenen en compte el tipus de cocció, el tipus d'aliment i la manera de combinar-los perquè el plat resulti equilibrat, amb les proporcions adequades tant de verdures, com de proteïnes i de fècules. Es prioritzen els cereals integrals, llegums i vegetals; així com les coccions senzilles (planxa, forn, vapor o papillota) i s'eviten els fregits i arrebossats.
També trobareu màquines dispensadores de begudes i aliments a les sales d'espera de cada planta d'hospitalització.
Horari
Cafeteria: de dilluns a divendres, de 7.30 a 18.30 h / Dissabtes, diumenges i festius, de 8 a 18.30 h
Tothom qui ho vulgui pot connectar-se a la xarxa de cortesia PUBLIC_FSE, previ registre. Per a l'activació, l'usuari ha d'escriure el seu nom i cognoms, número de telèfon i, després d'acceptar les condicions del servei i la política de privacitat, rebrà un codi de verificació per SMS. La duració inicial del registre és de set dies, això vol dir que s'ha de renovar l'accés a la wifi cada setmana.
Totes les habitacions disposen de telèfon. Les trucades internes són gratuïtes.
*Per poder fer trucades a l'exterior del centre cal que prèviament realitzeu un dipòsit al Punt d'Informació de l'entrada. Amb l'alta hospitalària, us retornarem el saldo que no hagueu utilitzat.
**Trobareu un adhesiu de 4 dígits a la paret, al costat del llit. És el número de la vostra extensió.
La FSE facilita la donació de còrnies en cas de defunció a l'Hospital de Figueres i al Centre Sociosanitari Bernat Jaume, gràcies al conveni signat amb el Banc de Sang i Teixits i l'Hospital Clínic de Barcelona.
Tothom pot ser donant, dels 2 als 85 anys. Quan una persona es planteja la possibilitat de ser-ho, la primera cosa que ha de fer és comunicar la decisió a la família i als amics. Ells seran els primers a qui el coordinador de trasplantaments consultarà la possibilitat de la donació després de la mort.
A Catalunya, la donació d'òrgans depèn de l'Organització Catalana de Trasplantaments (OCATT), organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Actualment es realitzen trasplantaments d'òrgans sòlids (ronyó, fetge, cor, pulmó, pàncrees i intestí), així com de teixit osteotendinós, pell, vàlvules cardíaques, vasos sanguinis, teixit ocular i cèl·lules progenitores de l'hemopoesi, entre d'altres. Tota la informació referent a donació d'òrgans i a com fer-se donant es pot trobar al web de l'OCATT o trucant al telèfon 93 339 83 03.
Els pacients ingressats amb CIP (codi d'identificació de l'administració sanitària) en edat laboral, que estiguin treballant en l'actualitat (contracte laboral i règim d'autònoms) o cobrant subsidi d'atur, poden demanar la baixa laboral per Incapacitat Temporal (IT) al Departament d'Admissions de l'Hospital de Figueres. La tramitació de la baixa la pot fer el mateix pacient o bé un familiar.
Queden exclosos els ingressos per accident laboral, malaltia professional, obstetrícia (INSS) i mútues (MUFACE, MUGEJU i ISFAS).
Es disposa de 72 hores per tramitar la baixa, i té una validesa de 7 dies. Si el pacient continua ingressat el setè dia des de l'inici de la baixa, es genera la renovació de forma automàtica amb una validesa de 14 dies.
La targeta sanitària Cuida'm identifica aquelles persones que per les seves característiques clíniques específiques necessiten un conjunt d'actuacions diferenciades en la seva relació amb els professionals i els serveis sanitaris. Identificar des del mateix moment d'accés als serveis de salut les persones amb la TSI Cuida'm permet que siguin immediatament reconegudes per l'equip assistencial i se'ls pugui prestar una atenció diferenciada i més adaptada a les seves necessitats.
Trobareu tota la informació sobre els col·lectius als quals s'ofereix aquesta targeta i com tramitar-la al web del CatSalut.
Podeu escollir qualsevol professional de Medicina de Família o Pediatria que voleu que us visiti al Centre d'Atenció Primària, sempre que trieu entre professionals de l'equip. Si ja teniu un professional assignat, podeu canviar-lo per un altre en funció de les vostres necessitats. Per fer-ho cal que us adreceu al vostre CAP i empleneu el full de sol·licitud que us lliuraran ells mateixos.
En el cas que el vostre CAP pertanyi a l'Institut Català de la Salut (ICS), aquest tràmit el podeu realitzar per Internet, des del web de l'ICS:
En cas que la petició respongui a un trasllat de domicili que impliqui també un canvi d'Equip d'Atenció Primària, cal que us adreceu directament al CAP que us correspon.
Com a voluntaris, a través de les diferents associacions de pacients que col·laboren amb la Fundació, o bé fent una aportació econòmica.
La Fundació Salut Empordà col·labora habitualment amb diverses associacions de salut:
> Associació Catalunya Contra el Càncer
> Associació de Malalts d'Alzheimer i Afectats
> Fundació Roses Contra el Càncer
> Cor Fi Associació Alt Empordanesa de Prevenció i Ajuda de les Malalties o al 658 81 50 02
L'anomenada Llei de la Dependència és el tret de sortida per universalitzar el dret d'atenció a les persones amb dependència; és a dir, totes aquelles persones que no poden fer elles soles les activitats bàsiques de la seva vida diària.
La FSE, com a responsable del tractament, tracta les vostres dades personals amb la finalitat de prestar-vos assistència mèdica en el marc de la missió d'interès públic establerta a la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya. Les vostres dades seran comunicades al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i, en cas que ens ho indiqueu, a la mútua que es faci càrrec de les despeses mèdiques, així com en els casos que estableixi l'obligació legal. També podrem facilitar informació relativa a la vostra salut a les persones vinculades si ho consentiu expressa o tàcitament, tal com disposa l'article 3 de la Llei 21/2000 d'autonomia del pacient. Trobareu més informació sobre el tractament que fem de les vostres dades aquí.
Per a més informació de la LOPD
El Comitè d'Ètica Assistencial (CEA) és un comitè consultiu multidisciplinari que està al servei dels usuaris i professionals de l'entitat per ajudar a analitzar els dilemes ètics originats en la pràctica assistencial, acreditat pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
Els usuaris i familiars de pacients es poden adreçar a la Unitat d'Atenció a la Ciutadania, la qual facilitarà el contacte amb el CEA.