La Fundació Salut Empordà planteja un nou model d'atenció oftalmològica integral basat en la descentralització de l'assistència i en la innovació tecnològica. Els punts principals del projecte són la incorporació de l'optometrista a l'equip d'atenció primària, la creació d'una unitat d'oftalmologia integrada en el territori amb protocols conjunts i consensuats amb l'atenció primària i l'ús de diferents aplicacions: un autotest de visió en línia, eines de teleoftalmologia per potenciar la col·laboració entre l'atenció primària i l'atenció especialitzada i una història clínica oftalmològica.
La implementació d'aquest nou model d'atenció reduirà visites innecessàries, promocionarà l'autocura i la responsabilitat de l'individu sobre la seva salut visual, incrementarà la capacitat resolutiva de l'atenció primària i millorarà la coordinació entre professionals sanitaris. En aquest vídeo trobareu l'explicació detallada del projecte.
Consulteu el document d'E-VISIÓ–AUTOTEST.
El Servei Català de la Salut finança per primera vegada 18 projectes d'innovació a través del nou Programa de Compra Pública d'Innovació en Salut per entitats de la xarxa del sistema sanitari públic de Catalunya (SISCAT) i orientats a la millora de la qualitat i l'eficiència de l'atenció sanitària. Es tracta d'un programa que es vertebra en dos àmbits: 15 milions finançats pel mateix sistema de Salut i 15 més provinents del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), que la UE destina per a la contractació pública de productes i serveis innovadors.
Podeu consultar la RESOLUCIÓ 04.04.19 aquí.
Trobareu més informació sobre la Compra pública d'innovació en l'àmbit de la salut a la pàgina web del Catsalut. També podeu llegir la nota de premsa sobre el projecte que va emetre en el seu moment la FSE.