US DE COOKIES
Utilitzem cookies necessàries de sistema per al correcte funcionament de la web i cookies opcionals de Google Analytics per obtenir estadístiques de visita.
 +info

Configuració cookies

  • Necessàries

    Les cookies necessàries són absolutament essencials perquè el lloc web funcioni correctament. Aquesta categoria només inclou galetes que garanteixen funcionalitats bàsiques i funcions de seguretat del lloc web. Aquestes cookies no emmagatzemen cap informació personal.

    NomProveïdorPropietatFinalitatCaducitat+info
    cc_cookie_acceptsalutemporda.catPropiaUsada per confirmar que l'usuari ha confirmat / refusat les cookies (i quins tipus accepta)1 any
    WEB_SESSIONsalutemporda.catPropiaCookie técnica: cookie de sessió PHP. Guarda l'id de sessió d'usuari.al acabar la sessió

  • Anàlisi

    Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com interactuen els visitants amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre mètriques, el nombre de visitants, el percentatge de rebots, la font del trànsit, etc.

    NomProveïdorPropietatFinalitatCaducitat+info
    _gaGoogle AnalyticsDe tercersCookie d'anàlisi o mesurament: Identifica els usuaris i proporciona informació sobre com els usuaris troben la pàgina web i com la utilitzen per a realització d'Informes estadístics2 anys
    _gat_gtag_UA_141706552_1Google AnalyticsDe tercersCookie d'anàlisi o mesurament: Tracking per part de google per google analytics1 minut
    _gidGoogle AnalyticsDe tercersCookie d'anàlisi o mesurament: S'usa per limitar el percentatge de sol·licituds24 hores

ConfigurarRebutjar totesAcceptar

Promoció de la salut

 

Hospital sense fum   Xarxa Hospital Sense Fum   

 

L'Hospital de Figueres està adscrit a la Xarxa Catalana d'Hospitals Sense Fum (XCHSF) des de l'any 2004. El 2018, el centre altempordanès va ser reconegut amb el certificat de bronze de la Xarxa, per la promoció de polítiques actives pel control del tabaquisme en l'àmbit hospitalari.

Algunes d'aquestes activitats, realitzades en diverses ocasions, són la celebració del Dia Mundial sense Tabac (el 31 de maig), la nova senyalització o el programa de deshabituació de pacients ingressats, entre altres.

La Comissió Hospital Sense Fum és l'òrgan que s'ha encarregat de dur a terme les diferents accions que han permès recuperar la categoria de bronze i, també, l'equip de persones que vetlla per la consolidació d'aquesta acreditació.

La realització d'aquestes accions ha suposat beneficis destacats, com:

  • Crear un entorn més sa i segur, tant per als fumadors com per als no fumadors
  • Facilitar l'abandonament del consum entre professionals, pacients i visitants
  • Potenciar la cultura sanitària lliure de tabac
  • Reduir despeses de manteniment i neteja derivats del fum i de la recollida de puntes de cigarreta
  • Evitar la contaminació del fum ambiental del tabac dins dels edificis, pel consum en zones exteriors

L'objectiu final de la XCHSF és assegurar un ambient sense fum, formar i sensibilitzar els professionals sanitaris sobre el problema del tabaquisme, activar programes de cessació tabàquica i promoure activitats de prevenció i control del tabaquisme. 

Seguint les recomanacions de la Xarxa Internacional d'Hospitals sense Fum, es mesuren les fites i progressos dels hospitals membres en funció de diversos indicadors del compliment de les polítiques i intervencions de control del tabaquisme. Segons aquest grau de compliment s'estableixen 5 categories: membre, bronze, argent, argent amb menció or i or. Cada tres anys es realitza una avaluació de la implantació de les mesures per al control del tabaquisme a cada centre.


Promoció de la dieta mediterrània   Amed  

 

La cafeteria de la Fundació Salut Empordà compta amb la certificació AMED, que lliura l'Agència de Salut Pública de Catalunya, com a centre hospitalari que promou i garanteix la dieta mediterrània a la seva cuina. Per aconseguir i mantenir aquesta acreditació cal complir amb els següents requisits:

  • Com a mínim, el 25% dels primers plats és a base de verdures, hortalisses o llegums
  • Oferir productes integrals a la carta
  • Com a mínim, el 50% dels segons plats és peix o carn magra
  • Disposar, entre els postres làctics, d'opció de baix contingut en greix
  • Per amanir, oferir oli d'oliva verge
  • Cuinar amb oli d'oliva o oli amb elevat contingut amb àcid oleic
  • Oferir sempre fruita fresca per postres
  • Apostar pel consum de proximitat

A més, a la carta s'ofereix i s'aconsella diàriament un Menú Saludable.

Projectes
Indika
DAREmpordà
Llavor de futur
Film In Hospital
PROJECTES EUROPEUS
Compra pública d\'innovació
FEDER
Contacteu-nos
Darrera modificació: 17/04/2024

Codis d'autorització sanitària:

Hospital de Figueres H17001438 

CSS Bernat Jaume H17573386

ABS l'Escala E17652180

 

Departament de Salut
CatSAlut
Departament de Treball, Afers socials i Famílies

Certificacions:

EMAS
Iso 14001 9001