L'any 2024, la Fundació Salut Empordà (FSE) va duplicar el número d'hores de formació per a professionals impartides dins de l'organització. De les 15.509 hores del 2023, es va passar a 29.045 al llarg de l'any passat. Aquesta és una de les dades que recull la Memòria de sostenibilitat del 2024 de la FSE i que l'entitat ha publicat en format web (enllaç).
En aquest mateix àmbit, destaca també l'increment en la xifra corresponent al nombre d'inscripcions de persones treballadores de la FSE a cursos: de 1.409 l'any 2023 a 3.269 l'any 2024. L'acció formativa està adreçada principalment a professionals assistencials i la gran majoria de cursos s'ofereixen en format en línia, modalitat que facilita una assistència flexible i adaptada als participants.
La Memòria de sostenibilitat del 2024 de la FSE és el document que recull els resultats, indicadors i activitat assistencial i no assistencial de l'entitat, a més de mostrar el compromís que aquesta organització té amb l'entorn i per una gestió sostenible i responsable. Està desglossada partint dels diferents àmbits de la Responsabilitat Social Corporativa, essent el principal exercici de transparència i rendició de comptes que fa anualment la Fundació amb tots els seus grups d'interès.
El 2024, ha estat un any d'avenços significatius, que reflecteixen l'aposta de la FSE per l'excel·lència i la sostenibilitat. En aquest sentit, l'Hospital de Figueres ha superat amb èxit el procés d'acreditació de centres d'atenció hospitalària aguda, impulsat pel Departament de Salut, obtenint un resultat global de 94,17 %. Aquesta puntuació no només avala el compliment dels estàndards més exigents en qualitat assistencial i seguretat del pacient, sinó que també és un testimoni del compromís i dedicació de les persones treballadores de la FSE per una gestió responsable i eficient.
D'altra banda, el 2024, la responsabilitat amb el medi ambient ha continuat sent una prioritat estratègica per a la FSE. L'entitat ha renovat amb èxit els certificats ISO14001 i EMAS, dos reconeixements voluntaris que la FSE té des del 2006 i que avalen una sòlida gestió ambiental. Un altre exemple rellevant que recull la memòria fa referència a l'elaboració del Pla d'Emergència en situació de sequera, el qual contempla més de 30 accions per gestionar millor l'ús dels recursos naturals, especialment en un context de canvi climàtic i d'emergència hídrica.