US DE COOKIES
Utilitzem cookies necessàries de sistema per al correcte funcionament de la web i cookies opcionals de Google Analytics per obtenir estadístiques de visita.
 +info

Configuració cookies

  • Necessàries

    Les cookies necessàries són absolutament essencials perquè el lloc web funcioni correctament. Aquesta categoria només inclou galetes que garanteixen funcionalitats bàsiques i funcions de seguretat del lloc web. Aquestes cookies no emmagatzemen cap informació personal.

    NomProveïdorPropietatFinalitatCaducitat+info
    cc_cookie_acceptsalutemporda.catPropiaUsada per confirmar que l'usuari ha confirmat / refusat les cookies (i quins tipus accepta)1 any
    WEB_SESSIONsalutemporda.catPropiaCookie técnica: cookie de sessió PHP. Guarda l'id de sessió d'usuari.al acabar la sessió

  • Anàlisi

    Les cookies analítiques s'utilitzen per entendre com interactuen els visitants amb el lloc web. Aquestes cookies ajuden a proporcionar informació sobre mètriques, el nombre de visitants, el percentatge de rebots, la font del trànsit, etc.

    NomProveïdorPropietatFinalitatCaducitat+info
    _gaGoogle AnalyticsDe tercersCookie d'anàlisi o mesurament: Identifica els usuaris i proporciona informació sobre com els usuaris troben la pàgina web i com la utilitzen per a realització d'Informes estadístics2 anys
    _gat_gtag_UA_141706552_1Google AnalyticsDe tercersCookie d'anàlisi o mesurament: Tracking per part de google per google analytics1 minut
    _gidGoogle AnalyticsDe tercersCookie d'anàlisi o mesurament: S'usa per limitar el percentatge de sol·licituds24 hores

ConfigurarRebutjar totesAcceptar

La Cafeteria de l’Hospital de Figueres revalida l’acreditació AMED de l’Agència de Salut Pública de Catalunya

L'establiment, que compta amb aquest reconeixement des de l'any 2013, promou i garanteix la dieta mediterrània a la seva cuina. La Cafeteria està gestionada per Emporhotel, igual que les de l'Hospital de Palamós i Palamós Gent Gran, les quals també han renovat l'AMED
 
05/04/2023

La Cafeteria de l'Hospital de Figueres, gestionada per Emporhotel (l'agrupació de serveis hotelers de l'entitat), ha revalidat l'acreditació AMED (Alimentació Mediterrània), que lliura l'Agència de Salut Pública de Catalunya, com a centre hospitalari que promou i garanteix la dieta mediterrània a la seva cuina. L'establiment renova, d'aquesta manera, el reconeixement que va aconseguir per primer cop el desembre del 2013. 

A més de la Cafeteria de l'Hospital de Figueres, Emporhotel també gestiona els establiments de l'Hospital de Palamós i de Palamós Gent Gran, els quals aquest any també han renovat l'acreditació AMED. L'Hospital de Palamós disposa d'aquest segell des del 2011, i Palamós Gent Gran, des del 2012. 

La Cafeteria de l'Hospital de Figueres serveix un menú diari de migdia, entre les persones treballadores de la Fundació Salut Empordà (FSE) i els usuaris externs. Seguint les indicacions d'AMED, entre els plats que se serveixen i que formen part de la dieta mediterrània, hi ha cereals integrals, carn i peix a la planxa, bufet d'amanides, verdures i llegums variats. Els menús permeten triar entre 4 primers i 3 segons, un dels quals sempre és peix. En les postres, s'ofereix fruita fresca de temporada, lactis i lactis desnatats i postres del dia casolanes. A més, a la carta s'aconsella diàriament un Menú Saludable.

L'objectiu del programa AMED és promoure l'alimentació mediterrània i l'oci actiu en els establiments de restauració, en especial els de menú diari, ja que un 31 % de la població adulta catalana menja fora de casa més d'una vegada a la setmana. Els restaurants acreditats estan senyalitzats amb un adhesiu a l'exterior que els identifica com a locals AMED. 

Per aconseguir aquesta acreditació, els establiments han de complir una sèrie de requisits, que són, principalment, garantir que un 25 % de l'oferta de primers plats sigui a base de verdures, hortalisses o llegums; oferir algun producte integral a la carta; incloure a l'oferta de segons plats un 50 % de peix o carn magra; entre els làctics, s'ha d'oferir l'opció de baix contingut en greix; utilitzar oli d'oliva per amanir i preparar els plats (preferiblement oli d'oliva verge o verge extra), i fruita fresca com a postres en l'oferta. 

Des que l'any 2007 es van acreditar els primers restaurants promotors de l'Alimentació Mediterrània i difusors d'estils de vida saludable a la ciutat de Granollers, AMED s'ha ampliat a menjadors laborals, universitats i altres centres de formació, hospitals, residències, albergs, cadenes de restauració, a més de bars i restaurants. 

L'entrega de l’acreditació AMED a representants de la FSE i Emporhotel
Proposta de menú saludable

 

Projectes
Indika
DAREmpordà
Llavor de futur
Film In Hospital
PROJECTES EUROPEUS
Compra pública d\'innovació
FEDER
Contacteu-nos
Darrera modificació: 06/05/2024

Codis d'autorització sanitària:

Hospital de Figueres H17001438 

CSS Bernat Jaume H17573386

ABS l'Escala E17652180

 

Departament de Salut
CatSAlut
Departament de Treball, Afers socials i Famílies

Certificacions:

EMAS
Iso 14001 9001